Domotica

Het woord Domotica is een samentrekking van domus (woning) en telematica. Letterlijk betekent domotica eigenlijk het ‘aansturen van elektrische toestellen in een huis door informatica en elektronica.’ Belangrijke begrippen daarbij zijn veiligheid, energiezuinig, comfort en woongemak.
De installaties zijn eenvoudig in een bestaande woning of kantoorpand te integreren. Ook zijn er diverse systemen op de markt die u eenvoudig zelf kunt beheren.

Domotica helpt u met allerlei verschillende toepassingen. Zo zorgt het domoticasysteem voor het juiste klimaat in uw woning. Een licht-donker sensor regelt of de zonneschermen naar beneden zijn en of de jaloezieën gesloten zijn. Tegelijkertijd kunnen verwarming en ventilatie in iedere ruimte separaat geregeld worden door temperatuurvoelers. De kinderkamers zijn aangenaam warm na schooltijd, terwijl in de werkkamer, die overdag niet wordt benut, energie wordt bespaard. U kunt telefonisch de kamertemperatuur verhogen of de sauna laten voorverwarmen. Simpel.

Het juiste licht

Hoe u de avond ook doorbrengt, het sublieme domotica systeem zet alles in het juiste licht. De verlichtingsvarianten kunnen met een druk op de knop ingeschakeld worden naar uw behoeften. Terwijl u van een fijne avond geniet, zorgt het domotica systeem voor een spaarzaam energiebeheer. Apparaten met een hoog energieverbruik worden automatisch aangezet tijdens het laagtarief. Naast de bediening van huishoudelijke apparatuur let het domotica systeem ook op ramen en dakramen. Een regensensor zorgt ervoor dat deze ramen automatisch sluiten in het geval van een plotselinge bui.

Rustig slapen

U kunt rustig gaan slapen met het altijd alerte domotica systeem! Het houdt als een elektronische waakhond ongenode gasten buiten de deur. Bewegingsmelders, glasbreuksensoren en de elektronische rolluikenbesturing kunnen met een alarminstallatie, of een schakeling ten behoeve van noodoproepen, verbonden worden. In geval van verdachte geluiden rondom het huis kunt u direct de paniekschakelaar naast het bed bedienen. Met slecht één druk op de knop gaat het licht in en rondom het huis aan en gaan de rolluiken omhoog. Tegelijkertijd kunnen – indien gewenst – de politie, bewakings- of hulpdiensten gealarmeerd worden.

Heerlijk wakker worden

Iedere morgen wakker worden met de aroma van vers gezette koffie. Een droom? Nee. Het domotica systeem biedt het comfort van een eigen butler. Het schakelt huishoudelijke apparatuur op de gewenste tijd in, laat de jaloezieën omhoog gaan en verhoogt de kamertemperatuur. De zuinige decentrale warmwatervoorziening door een elektrisch doorstroomapparaat en een domotica adapter zorgt voor de gewenste temperatuur via de afstandsbediening. Ook wanneer u het huis verlaat kunt u op het domotica systeem vertrouwen! Met het omdraaien van de huisdeursleutel worden geselecteerde apparaten uitgezet en alarmfuncties geactiveerd. Een huishoudelijke hulp kan met een eigen sleutel bepaalde functies activeren of stoppen.

 

Elektro Service Doetinchem helpt u met alles op het gebied van domotica!

Wat kenmerkt ons?

  • 24 uur service
  • Hoge kwaliteit
  • Ervaren vakmensen
  • Flexibele service
  • Experts installatietechniek
  • Dienstverlening op maat
vrijblijvende offerte ontvangen?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Domotica?

Neem contact met ons op

Of bel0314-323738

WordPress Lightbox Plugin